Kundcase: Meigårds

7 december, 2011 16:58

Föreningen

Meigårds Trafikskola är Landskronas äldsta körskola. De har länge funnits på webben, men i år var det tid att uppdatera sig.

Länk

http://www.meigards.se/

Vad vi gjort

Meigårds ville ha en kul och annorlunda hemsida. Något fick gärna "sticka ut" för att locka nya körkortselever. Samtidigt skulle det ge ett seriöst intryck där ledorden var tradition, miljö och säkerhet.

Det blev en snygg och tydlig design. Fokus ligger på bloggen, video och "highlight"-sidhuvudet.

Vi arbetade fram idéen om att jobba aktivt med video då det tilltalar generationen som idag tar sitt körkort. Vi började med att producera fem stycken 1-3 minuters instruktionsfilmer samt en presentation av körskolan. Videoklippen ligger både på hemsidan och Meigårds egna YouTube-kanal som vi skapade i samband med hemsidan. Vi valde att använda YouTube då många av de potentiella eleverna är aktiva där. Dessutom är YouTube en utmärkt videoleverantör på hemsidan, då det är flexibelt, enkelt och kostnadseffektivt.

Eftersom det inte fanns någon logotyp på körskolan tog vi fram en sådan också.


Förstasidan har fokus på presentationsfilmen med trafikläraren Dennis samt bloggen och "highlight"-sidhuvudet.
 
I och med att vi producerade film åt hemsidan så hjälpte vi även Meigårds ut på YouTube. Vi använder även YouTube som videoleverantör på hemsidan, då det är flexibelt, enkelt och kostnadseffektivt.
 
Videokörskolan skapades för att tilltala den yngre generationen, de som oftast tar sitt körkort, som aktivt ser på filmklipp på webben.
 
 

Dela |

blog comments powered by Disqus
Telefon:
+46 (0)418 - 227 60

E-post:
info@zebramedia.se
Adress:
Zebra Media
Säbygatan 16
261 33 Landskrona