Kundcase: Nattkissare.nu

30 oktober, 2008 15:10

Bakgrund

Genom en av våra trogna samarbetspartners, den Malmö baserade reklambyrån, Rehn & Co tog det danska läkemedelsbolaget Ferring kontakt med oss. En stor kampanj var under produktion.

Ett led i kampanjen var att starta fem stycken hemsidor i Sverige, Danmark och Norge. Det rörde sig om sidor som skulle infnormera om sängvätning och inkontinens hos barn och vuxna.
För att kunna erbjuda Ferring bra sidor och ett enkelt verktyg för uppdatering så anlitades Zebra Media och vår egna webbplattform Zeb lade grunden.

En av dessa sidor var nattkissare.nu
De andra sidorna i kampanjen var torrnatt.nu, voksne.np.dk, born.np.dk och torrhelenatten.no

Länk

http://www.nattkissare.nu

Vad vi gjort

Tack vore vår flexibilitet kunde vi anpassa verktyget för att fungera precis så som både Rehn & Co och Ferring önskade. Något som var önskvärt var att finna en bra lösning på den något begränsade typsnittskompartibiliteten som webben annars har. Att skapa rubrikena på sidan som bilder är knappast optimalt. Dels ställer det krav på program och kunskap hos den som skall sköta uppdatering och ur sökmotoroptimerings aspekt är det ingen bra idé. I rubriken finner man oftast budskapet i sin renaste form.
Tack vore en teknik som kallas Scalable Inman Flash Replacement (eller kort och gott sIFR) kunde vi låta kunden skriva rubrikerna som vanlig text och sedan låta verktyget ersätta texten "on-the-fly" med en liten Flash-modul. Sökmotorer så som Google ser dock enbart vanlig text. SEO-betyget enligt domaintool.com hammnar på 83%, vilket självklart är mycket bra.

En webbsida med ett budskap att förmedla.
 
Den sökvänliga tekniken sIRF gjorde så vi kunde använda typsnitt som annars inte fungerar på webben.
 
Tydlig och lättnavigerad.
 
I vårt webbverktyg kan de själv skapa formulär, så som denna.
 

Dela |

blog comments powered by Disqus
Telefon:
+46 (0)418 - 227 60

E-post:
info@zebramedia.se
Adress:
Zebra Media
Säbygatan 16
261 33 Landskrona