Kundcase: Trelleborgs FF

18 maj, 2011 08:58

Föreningen

Trelleborgs FF är ett anrikt fotbollslag som grundades den 6 december 1926. Lagets motståndare har hetat allt från Sofielund, BK Dixi, IFK Göteborg till AIK och Blackburn Rovers. Resan har gått från Sydskånska serien till Allsvenskan. Spel i Uefacupen har de också hunnit med.

Länk

http://www.tff.m.se

Vad vi gjort

Vårt samarbete med Trelleborgs FF har kommit att bli en ganska lång relation.
Förhållandet började när klubbens dåvarande webbleverantör spårlöst försvann och lämnade en klubb som precis tagit steget upp i Allsvenskan med en hemsida som inte gick att administrera.

Samarbetet fungerade så väl att vi nu är inne på vår andra uppdatering av Trelleborgs FFs hemsida. En uppdatering som verkligen tar ännu ett steg upp bland de riktigt bra hemsidorna. En hemsida som definitivt håller Allsvensk klass.

Helt nytt på sidan är hur vi hanterar webb-tv. Vi har byggt en unik lösning som använder sig av YouTube som videoleverantör. Detta har gjort att klubben slipper oroa sig för tunga videofiler och istället kan koncentrera sig på att skapa riktigt bra webb-tv. Dessutom är det riktigt lätt att publicera ett nytt webb-tv avsnitt. Webb-tv avsnitt visas dessutom på tre ställen efter publicering; På webb-tv sidan, i en highlightbox på första sidan och en mindre box på första sidan som alltid har de senaste avsnittet.

Vi har också finslipat på hur vi visar nyheter. På första sidan visas till exempel alltid de senaste nyheterna för tre olika kategorier; A-laget, Ungdom och Marknad. Varje nyhet kan dessutom taggas så att det är lätt att hitta andra relevanta nyheter. Alla nyheter indexeras dessutom automatiskt och blir sökbara inom hemsidan.

Något annat som är helt nytt som dock inga besökare lägger märke till är att vi utvecklat ett enklare API för att underlätta framtagandet av Trelleborgs FFs iPhone app. Med detta API kan andra utvecklare enkelt och effektivt ta del av den data som finns på webbsidan.

Det finns självklart mycket mer att berätta om trelleborgsff.com men detta är lite. Hör gärna av er om ni vill veta mer och hur vi kan använda lite av dessa tekniker för att förbättra er hemsida.


Förstasidan bygger på en mängd boxar med allt som ett TFF-fan kan önska.
 
Webb-tv visas direkt, snyggt och enkelt, redan på första sidan i highlightboxen.
 
Förutom det man kan förvänta sig så som nyheter och tabell hittar man även en barometer som visar olika målsättningar klubben har.
 
Kalendern är optimerad och enkel att använda.
 

Dela |

blog comments powered by Disqus
Telefon:
+46 (0)418 - 227 60

E-post:
info@zebramedia.se
Adress:
Zebra Media
Säbygatan 16
261 33 Landskrona